Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Europeiska försvarsfonden / Europeiska försvarsindustriutv…

Europeiska försvarsindustriutvecklings-programmet

Den 7 juni 2017 presenterade EU-kommissionen förordningsförslaget om ett europeiskt försvarsindustriellt utvecklingsprogram, EDIDP. Det syftar till att stödja konkurrenskraften och innovationskapaciteten för EU:s försvarsindustri samt att komplettera och konsolidera samarbetsinsatser från EU:s medlemsstater för att utveckla försvarsförmåga. Regelverket för EDIDP beslutades den 18 juli 2018 genom EU-förordning 2018/1092

Arbetsprogram och utkomna calls/projektutlysningar

Med utgångspunkt från EDIDP-förordningen fastställdes under våren 2019 EDIDP:s arbetsprogram. Det beskriver de projektområden som berörs och hur mycket medel respektive område förväntas få. I arbetsprogrammet framgår också de calls, projektutlysningar, som genomförs för åren 2019 – 2020. Calls som annonserades av EU-kommissionen under våren 2019 framgår av följande Länk. Information rörande calls för våren 2020 kommer att publiceras på EU-kommissionens hemsida.

Modellkontrakt och guide till sökande

EU-kommissionen har, i samråd med medlemsländerna, skrivit ett modellkontrakt som ska utgöra utgångspunkten för förhandling av de kontrakt som ska tecknas mellan EU-kommissionen och koordinatorer för de konsortier som vunnit kontrakten. Enligt förordningen ska endast en koordinator anges för respektive kontrakt, och således koordinera övriga aktörer inom ramen för berört projekt. Vidare har EU-kommissionen skrivit en praktisk guide till sökande entiteter för hur aktörerna ska gå till väga rörande projekt inom ramen för EDIDP.

Försäkringar för bolag med utländska ägare

Förordningen ställer formella krav på respektive medlemsland att utfärda försäkringar för bolag med utländska ägare. Kraven härrör i första hand hantering av hemlig information och försäkringar för olika aktörer. FMV ansvarar för att ge företag med utländska ägare, på deras begäran, en bekräftelse med försäkringar om att de uppfyller relevanta artiklar i EDIDP-förordningen. Eftersom försäkringar behöver beredas inom FMV och med andra myndigheter innan de skickas in till Regeringskansliet, bör framställan av försäkringar från berörda företag vara FMV tillhanda tre månader innan offerter ska skickas in till EU-kommissionen.

För mer information kontakta: Visa e-postadress.

Alternativt:


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-11-15 15:37. Uppdaterad: 2019-11-15 15:54. Ansvarig: Visa e-postadress.