Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Utveckling av det svenska sche…

Utveckling av det svenska schemat

Hoppa till nyhetslistan

FMV/CSEC arbetar ständigt med att utveckla den svenska certifieringsordningen i syfte att öka kvaliteten i evaluerings- och certifieringsarbetet. Nedan ges några sådana exempel.

Ökat fokus på teknisk kompetens

FMV/CSEC har ökat fokus på att evalueringarna genomförs med nödvändig teknisk kompetens. Kompetensfrågan adresseras både genom dialog med evalueringsföretagen och genom tydligare riktlinjer. FMV/CSEC ser detta som en strategiskt betydelsefull fråga och arbetet kommer att fortsätta kontinuerligt.

Tydligare beskrivning av produkter

Produktsäkerhetsdeklarationen (Security Target) anger vilka säkerhetsfunktioner en produkt har och hur dessa ska evalueras. Det är därför viktigt att deklarationen är tydlig och konsekvent. I en ny anvisning anges grundkrav som evalueringsföretaget ska försäkra sig om är uppfyllda innan den lämnas till FMV/CSEC.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2013-12-10 09:24. Uppdaterad: 2013-12-10 09:29. Ansvarig: Visa e-postadress.