Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Ny version av certifieringsord…

Ny version av certifieringsordningen 2011-11-17

Hoppa till nyhetslistan

Den svenska certifieringsordningen är uppdaterad i en ny version. Den nya versionen ersätter tidigare utgåva och gäller från den 17 november 2011.

Följande ändringar är införda i den nya versionen

SP-002 Evaluation and Certification har uppdaterats på följande sätt:

  • En policy för hantering av kösituationer vid certifiering har införts. (Avsnitt 4.3)
  • Alla dokument som refereras till i produktsäkerhetsdeklarationer och skyddsprofiler och som inte finns publikt tillgängliga skall ingå i leverans av ST/PP. (Avsnitt 4.3)
  • Deklaration om oberoende och opartiskhet hos evaluerare är inte längre ett obligatoriskt dokument vid ansökan. (Avsnitt 4.3 och 4.3.4)
  • Nya procedurer för tillsyn av certifikat har lagts till för att skapa underlag för att certifikatet ett värde över tid. (Avsnitt 7.1)

SP-184 Policy for Certification Queues är ett nytt dokument som beskriver CSEC:s policy för hantering av kösituationer vid ansökan om certifiering och under samtidigt pågående certifieringsprojekt.

SP-188 Scheme Crypto Policy är ett nytt dokument som innehåller instruktioner för utvärderingar av evalueringsobjekt med kryptografiska funktioner. Dokumentet inkluderar en lista över kryptografiska algoritmer som kan bli föremål för Common Criteria utvärdering, instruktioner för hur man definierar evalueringsobjektets gränser, samt regler för specifikation av säkerhetsfunktionskrav, även kallade SFR:er, i en skyddsprofil eller produktsäkerhetsdeklaration. Dokumentet ersätter dokumenten Scheme Note 5 och Scheme Note 8.

Ändringsinformation


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-12-09 12:19. Uppdaterad: 2011-12-09 12:24. Ansvarig: Visa e-postadress.