Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Ny inriktning föreslagen i det…

Ny inriktning föreslagen i det framtida CCRA-samarbetet

Hoppa till nyhetslistan

Ett förslag till förändring av det internationella samarbetet kring Common Criteria diskuteras nu inom CCRA. Om förslaget antas kommer arbetet att inriktas på att ta fram internationellt överenskomna skyddsprofiler, collaborative Protection Profiles - cPP.

Collaborative Protection Profiles - cPP

De internationellt överenskomna skyddsprofilerna (collaborative Protection Profile, cPP) avser beskriva olika produkttyper, och också utförligt ange på vilket sätt en specifik produkttyp ska granskas och testas. Avsikten är att öka antalet certifierade produkter på marknaden och därmed ge alla konsumenter ett både säkrare och större utbud.

International Technical Communities

Tanken är att skyddsprofilerna ska tas fram av international Technical Communities - iTC, som utgörs av medlemmar från både myndigheter, leverantörer och användare av IT-säkerhetsprodukter. Arbetet med att etablera sådana international Technical Communities har påbörjats, och Sverige avser leda arbetet med den första cPP:n gällande ett säkert USB-minne.

Mer information på CCRA-portalen

Mer information om CCRA:s beslut finns på CCRA-portalen (extern webb)


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-10-22 11:40. Uppdaterad: 2012-10-22 11:46. Ansvarig: Visa e-postadress.