Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Grundläggande krav på produkts…

Grundläggande krav på produktsäkerhetsdeklarationen

Hoppa till nyhetslistan

FMV/CSEC ger ut en ny anvisning (Scheme Note) som belyser några grundkrav på produktsäkerhetsdeklarationen (Security Target) som ska vara uppfyllda när den lämnas in till FMV/CSEC i samband med en certifiering.

Produktsäkerhetsdeklarationen anger vilka säkerhetsfunktioner en produkt har och hur dessa ska evalueras. Det är därför viktigt att deklarationen är tydlig och konsekvent.

I den nya anvisningen Scheme Note 18: Highlighted requirements on the Security Target, listas några grundkrav som evalueringsföretaget ska försäkra sig om är uppfyllda i en produktsäkerhetsdeklaration innan den godkänts i samband med en certifiering. Det är FMV/CSEC:s rekommendation att produktsäkerhetsdeklarationen uppfyller dessa krav redan då den lämnas in i samband med ansökan om evaluering, innan evalueringen påbörjats.

Läs Scheme Note 18: Highlighted requirements on the Security Target (CSEC:s webb)


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2013-10-04 11:05. Uppdaterad: 2013-10-04 11:10. Ansvarig: Visa e-postadress.