Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / FMV/CSEC erhåller behörighet a…

FMV/CSEC erhåller behörighet att utge certifikat enligt det europeiska avtalet SOGIS-MRA

Hoppa till nyhetslistan

Den 14:e maj erhöll det svenska schemat och FMV/CSEC behörighet att utfärda CC-certifikat för EAL 1-4 enligt SOGIS-avtalet.

SOGIS-avtalet ("SOGIS Mutual Recognition Agreement of Information Technology Security Evaluation Certificates") är en europeisk överenskommelse om ömsesidigt erkännande av certifikat för IT-säkerhetsprodukter. SOGIS ("Senior Officials Group Information Systems Security") är en rådgivande funktion kopplad till EU-kommissionen.
Medlemmar i SOGIS-avtalet kan vara producerande (utge certifikat) eller konsumerande.
De producerande länderna är Frankrike, Holland, Italien, Norge, Spanien, Storbritannien, Sverige och Tyskland. De konsumerande länderna är Finland och Österrike.

Sedan tidigare har FMV/CSEC behörighet att utge CCRA-certifikat och EA-MRA-certifikat.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2013-06-28 20:40. Uppdaterad: 2013-06-28 20:45. Ansvarig: Visa e-postadress.