Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Materielprojekt
 • Materielprojekt

  Materielprojekt
 • Materielprojekt

  Materielprojekt Archer
 • Materielprojekt

  Projektteam
 • Materielprojekt

  Materielprojekt helikopter 14
 • Materielprojekt

  Materielprojekt stridsfordon 90

Arbetet med att anskaffa försvarsmateriel gör FMV i projektform. Vi driver ungefär 600 materielprojekt på uppdrag från i första hand Försvarsmakten. Varje år avslutar vi runt 200 samtidigt som vi startar upp ungefär lika många nya uppdrag. Målet är att få så mycket försvarsförmåga som möjligt för tillgängliga medel och att leverera försvarslogistik när och där den behövs.

FMV:s uppdrag har tre faser; kravspecifikation, upphandling och genomförande fram till leverans.

Oavsett om uppdraget är att anskaffa nya soldatkängor eller en ny helikopter, startar arbetet med formulera de krav som ställs på den nya materielen, helt enkelt vad den ska kunna prestera. Sedan går vi vidare med att sätta upp själva upphandlingen som avslutas med utvärdering av anbuden och avtal med en eller flera leverantörer. I den sista fasen ska projektet se till att materielen levereras enligt de krav som ställts. 

Det här arbetet gör vi ofta tillsammans med kunder och leverantörer i integrerade projektteam. Vi formar våra projektteam utifrån uppdragen där olika kompetenser, både militär och civil, samverkar. Det kan vara projektledare, ingenjörer, ekonomer och jurister.

Vi driver även många interna utvecklingsprojekt inom flera områden, exempelvis inom administration och underhåll.

Vår största beställare är Försvarsmakten men vi utför även uppdrag åt andra myndigheter som exempelvis Polisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Här beskriver vi ett litet urval av alla våra anskaffningsprojekt.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-06-14 14:31. Uppdaterad: 2016-10-06 14:39. Ansvarig: Visa e-postadress.