Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Om FMV / FMV:s grafiska profil / Färganvändning
  • Färganvändning

    Toppbild FMV:s färger

För att ge FMV ett tydligt och varierat uttryck finns fem stycken basfärger samt tre komplementfärger som harmoniserar med varandra.

Basfärgerna går i olika nyanser av en varm grå färg. Komplementfärgerna utgörs av turkos, plommon och en varm gul färg. Procentsatser av färgerna får användas, dock sparsamt och underordnad sin ursprungsfärg. Dessa kan med fördel användas i exempelvis tonplattor, bakgrunder i faktarutor samt i tabeller för att ge kontrast och tydlighet.

Webbfärger/skärmfärger kan upplevas olika beroende på datorskärm. Värdena för dessa RGB-färger ska därför ses som rekommendationer. Användandet av färgerna ska dock alltid ansluta nära till de fastställda FMV-färgerna.

FMV:s basfärger


FMV:s basfärger

FMV:s komplementfärger


FMV:s komplementsfärger

FMV:s logotype - färger


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-02-16 08:00. Uppdaterad: 2017-02-16 08:00. Ansvarig: Visa e-postadress.

Kontakt

FMV Kommunikation

Telefon:08 782 40 00
E-post: