Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2015 / Samarbete ger alltid ringar på…

Samarbete ger alltid ringar på vattnet

Hoppa till nyhetslistan

Darius Užkuraitis och Dan Ohlsson undertecknar samköpsavtal

FMV tecknar samköpsavtal, ett så kallat "government to government-avtal", med Litauens Försvarsministerium.

Darius Užkuraitis och Dan Ohlsson  FMV:s tillförordnade generaldirektör Dan Ohlsson och överste Darius Užkuraitis, Director General for Capabilities and Armaments, Försvarsministeriet i Litauen har undertecknat ett avtal om samköp vid upphandling av försvarsmateriel.

- Målet med avtalet är bland annat att göra kostnadsbesparingar i materielförsörjningsprocessen vid upphandlingar och vi ser det som mycket positivt med detta avtal mellan våra två länder, säger Dan Ohlsson.

Båda parter drar nytta av ett samköpsavtal genom att vi tillsammans upphandlar materiel och tjänster inom försvarssektorn. Dels för att genom större volymer så blir det lättare att pressa priser och dels sparar vi kostnader för själva upphandlingen, när vi kan dela dem på två.

- Sedan tror jag att vi kan räkna med flera positiva sidoeffekter som kommer med tiden. Erfarenheten visar att samarbete alltid ger ringar på vattnet, säger Dan Ohlsson.

Avtalet har föregåtts av ett intensivt arbete mellan flera inblandade parter; Försvarsdepartementet, Försvarsmakten, FMV och det litauiska Försvarsministeriet.  

- Nu ser vi verkligen fram emot att hitta gemensamma upphandlingar som vi kan verkställa tillsammans med våra litauiska kollegor, avslutar Dan Ohlsson.

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2015-10-16 12:08. Uppdaterad: 2015-10-16 14:44. Ansvarig: Visa e-postadress.