Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / Norska FLO ingår avtal om tung…

Norska FLO ingår avtal om tunga lastbilar

Hoppa till nyhetslistan

FMV genomför tillsammans med norska FLO en upphandling av tunga lastbilar. Upphandlingen har pågått i flera år och gäller ett ramavtal för många olika lastbilsvarianter och ett underhållsavtal. FLO leder upphandlingen och den sker efter norska lagar och regler.

FMV och FLO valde i november 2013 den tyska lastbilstillverkaren Rheinmetall MAN Military Vehicles RMMV som leverantör. Undertecknandet av avtalen sköts däremot på framtiden. Konkurrensverket hade inlett en granskning om FMV har brutit mot lagen om offentlig upphandling.

FLO och RMMV skriver idag under avtalen men FMV har valt att fortsätta att invänta Konkurrensverkets yttrande. Både FLO och RMMV är överens om att ge FMV möjlighet att träda in i avtalen senare. Tidsfristen är satt till 31 maj 2014 i ett första skede, men den kan förlängas ytterligare.

FMV ser positivt på att FLO och RMMV nu ingår avtalen eftersom en ytterligare försening skulle kunna medföra konsekvenser avseende kostnader och leveranstider.

Se tidigare artikel om upphandlingen

 

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-03-31 08:54. Uppdaterad: 2014-03-31 08:57. Ansvarig: Visa e-postadress.