Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / Forum om ubåtssäkerhet

Forum om ubåtssäkerhet

Hoppa till nyhetslistan

En ansenlig samling av ubåtssäkerhetsexperter från världens olika hörn, samlades nyligen på Marinbasen i Karlskrona.En ansenlig samling av ubåtssäkerhetsexperter från världens olika hörn, samlades nyligen på Marinbasen i Karlskrona.

International Submarine Safety Forum, ISSF, är en sammanslutning av åtta ubåtsländer. Dessa träffas en gång om året och utbyter erfarenheter och information inom området ubåtssäkerhet. Värdskapet roterar och i år var det Sveriges och FMV:s tur att planera och genomföra mötet.

De länder som är med i ISSF är USA, England, Australien, Canada, Holland, Norge, Spanien och Sverige.

Ubåtssäkerhet omfattar alla tekniska, organisatoriska och personella aspekter och aktiviteter som säkrar att ubåten kommer upp till ytan igen lika många gånger som den dyker.

 - Att träffa kollegor från andra delar av världen är både värdefullt och inspirerande.  Du blir påmind om vikten av att aldrig vila på lagrarna vad gäller att värna om ett högt säkerhetsmedvetande, säger Anders Wendt, chef för ubåtssäkerhet vid FMV.

Årets konferens var inget undantag, presentationer om allmänna framsteg och utveckling inom området blandades med diskussioner om skarpa incidenter. 

-  Vissa av de här fallen tar vi med oss hem för att reflektera över hur FMV hanterar liknande problemställningar.

Mötet genomfördes på Marinbasen i Karlskrona där deltagarna bland annat fick lyssna till en presentation av Försvarsmaktens Dykeri- och navalmedicinskt centrum.

ISSF 2015 kommer att genomföras med Spanien som värd och planeras till november 2015.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-09-17 11:33. Uppdaterad: 2014-09-17 11:38. Ansvarig: Visa e-postadress.