Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / Fortsatt ungerskt förtroende f…

Fortsatt ungerskt förtroende för flygverkstäderna

Hoppa till nyhetslistan

Joakim Sköld, flygtekniker, gör tillsyn på JAS 39 Gripen. Bild från flygverkstad Luleå.

Den ungerska transportmyndigheten har gett FMV:s flygverkstäder förnyat verksamhetstillstånd för att underhålla ungerska JAS 39 Gripen.

– Ungerska transportmyndigheten har haft en del frågor i sambandmed flygverkstädernas övergång från Försvarsmakten till FMV, säger Seth Waara, chef FMV:s flygverkstäder.

Den ungerska transportmyndigheten är nöjd med svaren de fått om flygverkstädernas nya organisation och hur den fungerar. De förnyade därför verksamhetstillståndet. Och under 2016 kommer de förmodligen att göra en revidering av tillståndet för att se att flygverkstäderna följer de rutiner och de arbetssätt som nu gäller.

– Ungrarna är väldigt pålästa och mycket duktiga. Vi har ett väldigt bra, lärande samarbete sedan flera år tillbaka. Och just nu genomför flygverkstaden i Såtenäs underhåll på ungerska JAS 39 Gripen, säger Seth Waara.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-04-24 09:14. Uppdaterad: 2014-04-25 10:37. Ansvarig: Visa e-postadress.