Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2013 / Ramavtal för mobila ledningssy…

Ramavtal för uppgradering av mobila ledningssystem

Hoppa till nyhetslistan

FMV har skrivit ett ramavtal med Saab Security and Defence Solutions, för underhåll och modifiering av flygvapnets mobila ledningssystem, Komnät mobil. Avtalet gäller under perioden 2014-2016. I avtalet ingår en option på förlängning upp till fyra år.

FMV uppskattar värdet av de uppdrag som myndigheten kommer att avropa under ramavtalet till cirka 150 Mkr, då är även optionstiderna inkluderade.

De mobila ledningssystemen som omfattas av ramavtalet för vidmakthållande har tidigare levererats av FMV till Flygvapnet. Dessa har använts flitigt under den senaste sjuårsperioden, både vid övningar och internationella insatser. ´

Komplexa kommunikationssystem

Systemen som ingår syftar till att ge förbanden kommunikationsstöd för telefoni, radio och datakommunikation. Det är kommunikationssystem som är ytterst komplexa och med många olika delsystem som ska fungera tillsammans, till exempel system för flygtrafikledning, väder, stabsarbete och information.

Systemen har en modulär struktur och beroende på uppdragets karaktär och uppgift kan de sättas samman och konfigureras på olika sätt för att skapa de funktioner som krävs för uppdraget. Komnät mobil kan kopplas in mot andra nationella och internationella telekommunikationssystem via standardiserade gränsytor.

Läs mer om de mobila ledningssystemen


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2013-11-19 17:07. Uppdaterad: 2013-11-20 17:50. Ansvarig: Visa e-postadress.