Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2012 / Bildgåta juni: Vad visar bilde…

Bildgåta juni: Vad visar bilden?

Hoppa till nyhetslistan

Varje månad publicerar vi en bild med anknytning till försvarsområdet. Det kan vara ett helt materielsystem eller en detalj - en produkt, utrustning eller fordon av något slag. Frågan är: Vad visar bilden?

Så här går det till

Varje månad publicerar vi en bild med anknytning till försvarsområdet. Det kan vara ett helt materielsystem eller en detalj - en produkt, någon form av utrustning eller ett fordon av något slag. Frågan är: Vad visar bilden?

Alla som vill är välkomna att svara på gåtan. Svara så detaljerat och exakt du kan. Den som beskriver bilden mest rätt får ett pris!

Skicka ditt svar till Visa e-postadress., senast den 1 juli.

Samtidigt som vi publicerar en ny bildgåta, meddelar vi det rätta svaret samt vem eller vilka som svarat rätt,  här på webbplatsen.

Förra månadens bildgåta - Vinnare blev Oscar AmrénBildgåta maj: Kamov Ka-60 (prototyp 602).

Tack för svaren på maj månads bildgåta. Det var många av er som svarade rätt. Den hårda konkurrensen gjorde det extra svårt för oss i bildgåte-juryn att välja en vinnare.

Efter en fördjupad analys av alla rätta svar, har vi i  nu beslutat att månadens vinnare är Oscar Amrén. Stort grattis till dig Oscar! Två stycken termosar skickas till dig inom kort.

FMV:s beskrivning av bilden

Bilden visar Kamov Ka-60 (prototyp 602). Ka 60 är avsedd för transport av stridsutrustad trupp, vapen och ammunition, evakuering av skadade, övervakning samt träning av helikopterpiloter. Planer finns för en bestyckad version.

Till skillnad från andra Kamov-utvecklade helikoptrar har Ka-60 ett traditionellt rotorsystem med fyrbladig huvudrotor och en stjärtrotor av Fenestron typ (fläktliknande rotor med fläktkåpa). Stor vikt har lagts vid minimering av aerodynamiskt motstånd för minskad bränsleförbrukning och hög marschfart. Besättningen består av två män, pilot och andrepilot, placerade sida vid sida i förarutrymmet. Kabinen har plats för upp till 16 stridsutrustade soldater eller sex patienter på bår.  


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-06-07 13:30. Uppdaterad: 2012-06-07 13:30. Ansvarig: Visa e-postadress.