Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2009 / Pansarfordonsupphandlingen öve…

Pansarfordonsupphandlingen överklagad

Hoppa till nyhetslistan

Länsrätten bereder en överklagan från Hägglunds med anledning av FMVs beslut att tilldela finska Patria uppdraget att leverera 113 pansarterrängfordon till Försvarsmakten. FMV arbetar med att besvara Hägglunds yrkanden i inlämnat underlag till Länsrätten.

Länsrätten har fattat ett interimistiskt beslut att FMV inte kan avsluta upphandlingen då Hägglunds har inkommit med en överklagan. Länsrätten ger också FMV möjlighet att besvara Hägglunds inlaga beträffande överklagandet. Det är det svar som FMV nu arbetar med. Svaren till Länsrätten ska vara inne senast den 17 juli.

Uppgifter i Sveriges Radios Ekot gör gällande att FMV inte skulle ha tagit del av Hägglunds uppgifter om åtaganden om royalties vid försäljning av Hägglunds fordon till andra länder.

- Problemet med royalties, är att de utfaller vid en eventuell framtida försäljning. Vad som händer i framtiden när det gäller marknaden för t.ex. Hägglunds fordon är orimlig att bedöma och monetärt värdera i upphandlingen, säger Stefan Langner, affärschef vid AK Mark inom FM.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2009-07-07 14:16. Uppdaterad: 2011-06-16 12:59. Ansvarig: Visa e-postadress.