Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2009 / FMV svarar länsrätten angående…

FMV svarar länsrätten angående stridsfordonsupphandlingen

Hoppa till nyhetslistan

17 juli svarade FMV länsrätten på den inlaga som BAE Systems Hägglund AB lämnat och överklagat upphandlingen av 113 pansarterrängfordon.

Uppdraget gick till finska Patria. I svaret anger FMV att BAE Systems Hägglund AB yrkande bestrids och att BAE Systems Hägglund AB ansökan ska avslås.

FMV framför bland annat att det BAE Systems Hägglund AB anfört inte ger stöd för att upphandlingen skett i strid med reglerna i LOU (Lagen om Offentlig Upphandling). Det saknas, enligt FMVs uppfattning, förutsättningar för att med stöd av LOU hävda att upphandlingen ska rättas eller göras om.

Länsrätten har fattat ett interimistiskt beslut att FMV inte kan avsluta upphandlingen innan länsrätten tagit ställning, vilket är rutin vid överklagande av en sådan här omfattande och komplex upphandling.

- Vi har nu inom fastställd tid besvarat BAE Systems Hägglund ABs inlaga till länsrätten. Länsrätten kommer nu att kommunicera vårt yttrande med Hägglunds varefter processen fortsätter till dess länsrätten bedömer att målet är tillräckligt utrett för domslut. Vi kommer att lämna eventuellt kompletterande uppgifter om så behövs, för att länsrätten skall kunna fatta beslut så fort som möjligt, säger Anders Sjöborg chefsjurist vid FMV.

FMVs svar till länsrätten består av en öppen del, en öppen bilaga och en kommersiellt hemlig bilaga. De öppna delarna kan Du läsa här.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2009-07-17 13:19. Uppdaterad: 2011-06-16 13:01. Ansvarig: Visa e-postadress.