Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Sverige och Finland fördjupar …

Huvudnavigering:

Sverige och Finland fördjupar samarbetet

Hoppa till nyhetslistan

Representanter för de svenska och finska försvarsmakterna och samtliga leverantörer möttes i december 2017 i Tammerfors för underskrift av avtalen.

FMV och Försvarsmakten har tillsammans med försvarsmakten i Finland, FDF, tecknat ett gemensamt ramavtal för sjötransporter.

Strategic Sea Lift Operations som avtalet heter är den första upphandlingen som genomförts inom ramen för det fördjupade finsk-svenska samarbetet (FISE) som inleddes 2015. Arbetet startade i februari 2017 och slutfördes under december där Sverige var upphandlande nation.

– Syftet med arbetet för ett gemensamt ramavtal för de svenska och finska försvarsmakterna har främst varit att fördjupa försvarssamarbetet mellan länderna. Samarbetet ökar också potentiella transportvolymer, vilket främjar intresset på marknaden vid en upphandling, säger Johan Klevensparr, strategisk inköpare vid FMV.

Ramavtalet gäller initialt i två år med en option på ytterligare två år. Transporterna kommer främst att ske med RoRo (Roll-on Roll-off) och LoLo (Lift-on Lift-off) fartyg och leverantörerna ska kunna leverera tjänsterna globalt vid behov.

Ramavtalet är av typen "förnyad konkurrensutsättning" där alla ramavtalsleverantörer ges möjlighet att offerera på den planerade transporten. Specifika krav presenteras för varje avrop. Det kan vara tider, destination, last, med mera. Den leverantör som har bäst anbud baserat på kravspecifikationen för transporten kommer att få uppdraget.

Försvarsmakten har representerats av Stefan Leijonhufvud Nohrenius och Patrik Bergh. Från FMV har Ove Lundgren och Johan Klevensparr skött arbetet. För Finlands del leddes arbetet av representanter från finska försvarsmaktens logistikenhet; Esa Mäkinen, Marko Sipura och Riku Kolhanen.

Följande leverantörer har tecknat ramavtal:

  • DSV Air & Sea AB
  • Transatlantic Project & Contract AB
  • Wilnor Government. Services.
  • Damco UK Ltd
  • Transfennica Ltd
  • Spliethoff's Bevrachtingskantoor B.V.

Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-02-14 13:13. Uppdaterad: 2018-02-14 13:21. Ansvarig: Visa e-postadress.