Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Snabb upphandling av tankbilar

Huvudnavigering:

Snabb upphandling av tankbilar

Hoppa till nyhetslistan

FMV levererar fyra drivmedelsekipage nu. Behovet av dem är stort inom Försvarsmakten som får ytterligare tolv ekipage i höst.

Efter en rekordsnabb upphandling kunde FMV överlämna fyra drivmedelstransportekipage till Försvarsmakten nu i april. Ytterligare tolv ekipage kommer att levereras under hösten 2018.

Från Försvarsmaktens förfrågan om att anskaffa ekipagen över FMV:s annonsering av upphandlingen och utvärdering av anbud samt offert till Försvarsmakten och efterföljande beställning tog det tre månader.

ProjektgruppProjektledaren Janna Tentsidou, inköparen Karin Tryding och systemingenjören Sven-Inge Handfast lyckades lösa uppdraget på kort tid genom att få till ett bra samarbete mellan alla inblandade parter. – Det är väldigt snabbt och det visar att det går att få till ett uppdrag under mycket korta tidslinjer genom fantastiskt bra samarbete mellan alla inblandade parter inom FMV men också med Försvarsmakten och i det här fallet främst Luftstridsskolans enhet för teknisk utveckling bas och Försvarsmakten Logistik, säger FMV:s projektledare Janna Tentsidou.

I början av juli genomförde FMV uppstartsmöte hos den valda leverantören Skarviks bil. Deras underleverantör, Willig GmbH, är en av Europas större tillverkare av tankbilar. Willig tillverkade och satte samman tankbilsekipagen från ett volvochassi med en tankpåbyggnad som man kompletterade med tanksläpvagnar. Det första ekipaget levererades till FMV under december 2017

Efterlängtade fordon

– De nya ekipagen är mycket efterlängtade och kommer att frigöra kapacitet för de direkttankande tankbilarna som har används för distribution i väntan på de nya transportekipagen, säger Janna Tentsidou.

Tankbilsekipagen är anpassade till att frakta flygfotogen men är också godkända för fordonsdrivmedel och fartygsdrivmedel.

– För att ekipagen ska vara så allround som möjligt så är de utrustade med pump, slangtrumma och räkneverk. Bilarna blir på så sätt självförsörjande och kan lastas utan extern pumputrustning, berättar systemingenjören Sven-Inge Handfast.

Fakta

  • Längd 23.1m, bil + släp
  • Totalvikt 64 ton
  • Kapacitet 57 Kbm
  • Byggda efter senaste kraven för transport av farligt gods
  • Utrustade och godkända för att uppfylla krav på tankbilar som lastar på civil depå
  • Slangtrumma med 20 meter slang, räkneverk och kvittoskrivare – ger fördelar vid leverans till andra tankutrustningar och externa cisterner med kontroll på levererad mängd.

Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-05-09 09:47. Uppdaterad: 2018-05-09 10:03. Ansvarig: Visa e-postadress.