Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Patriot-offerten har kommit

Huvudnavigering:

Patriot-offerten har kommit

Hoppa till nyhetslistan

FMV:s MRLV-expert Joakim Lewin bläddrar i Patriotofferten.

FMV har tagit emot det amerikanska försvarets offert på det medellångräckviddiga luftvärnssystemet Patriot. Offerten omfattar fyra eldenheter. Varje eldenhet har en ledningsplats, ett elverk, en radar samt tre lavetter. Utöver detta finns det ledningsmateriel för bataljonsnivån till de två svenska luftvärnsbataljonerna.

Offerten innehåller också ett initialt behov av robotar, teknisk utrustning, reservdelar. Även utbildning av svensk personal i USA och stöd vid förbandsutbildningen i Sverige ingår. Försvarsmaktens utbildning på Patriotsystemet kan påbörjas snarast efter beställning.

Huvuddelen av materielen kan levereras till Sverige under 2021 – 2022.

Offerten är inom den budget Försvarsmakten har och är giltig till den 10 augusti.

FMV har efter studier kommit fram till att det troligen är bäst att anskaffa fordon (cirka 60 dragbilar och lastbilar) från samma tillverkare, RMMV, som redan levererar till Försvarsmakten istället för att införa en helt ny amerikansk fordonstyp. FMV ska studera alla risker med detta fordonsalternativ och räknar med att kunna beställa fordonen inom några månader.

Den fortsatta beslutsprocessen innebär att FMV snarast ska ge Försvarsmakten ett komplett fördjupat underlag avseende kostnader och teknisk innehåll. Försvarsmakten måste därefter erhålla regeringens bemyndigande för att kunna beställa materielen av FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-05-07 11:13. Uppdaterad: 2018-05-07 13:14. Ansvarig: Visa e-postadress.