Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Ny inriktning för Mali-uppdrag…

Huvudnavigering:

Ny inriktning för Mali-uppdraget

Hoppa till nyhetslistan

I Mali kommer FMV att fortsätta ha ansvar för system, design och omsättning av materiel, men lämnar över platschefsrollen och den dagliga driften till Försvarsmakten.

FMV lämnar vid årsskiftet över platschefs-rollen och ansvaret för daglig drift och underhåll vid camperna i Mali till Försvarsmakten. Men vi kommer att vara kvar i Mali och fortsätta att ta ansvar för systemfunktioner och omsättning av materiel. Det säger Per Borgvald som är projektledare för Mali vid FMV.

Det är en begränsad del av ansvaret för camperna i Mali som vid årsskiftet kommer att flytta från FMV till Försvarsmakten. Det är dels rollerna som platschef för camperna i Bamako och Timbuktu och dels ansvaret för den dagliga driften av camperna. De som berörs av detta inom FMV är totalt fem konsulter som idag utgör projektets deskfunktion i Sverige och stöd till platscheferna.

– Nu blir det mer som ett vanligt FMV-projekt där vi ansvarar för system, design och vidmakthållande. Och där Försvarsmakten sköter driften på plats i Mali, säger Per Borgvald, som själv var platschef för campen i Timbuktu under senare hälften av 2015.

– Vi kommer fortsätta att se till att camperna fungerar och ha koordineringsmöten med Försvarsmakten.

Mindre del flyttas

Det är mindre än tio procent av FMV:s budget för maliverksamheten som nu flyttas. De tunga delarna som rör utveckling av camperna och att se till att ledningsstödsystemen fungerar ligger kvar på FMV.

– Ska det byggas om eller att man vill göra andra större förändringar i campernas infrastruktur, då kommer vi att fortsatt ta det ansvaret.

Per BorgvaldPer Borgvald är projektledare för camperna i Mali vid FMV.

Per Borgvald, du har erfarenhet från nio insatser i Försvarsmakten innan du kom till FMV. Hur väl skulle du säga att camperna i Mali fungerar?

– De svenska Mali-camperna fungerar tillfredsställande. De fyller sitt syfte att möjliggöra Försvarsmaktens verksamhet i landet. Nu jobbar vi på en bra driftöverlämning så att förbandet på plats inte ska märka av den nya inriktningen avseende camp-ansvaret.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-12-11 15:34. Uppdaterad: 2017-12-11 15:40. Ansvarig: Visa e-postadress.