Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Ny dykutrustning till Belos

Huvudnavigering:

Ny dykutrustning till Belos

Hoppa till nyhetslistan

Belos dykeriofficer och Elisabeth Dahlqvist, projektledare FMV, håller upp en av de nya varmvattendräkterna.

Efter två års arbete överlämnade FMV ny dykutrustning för våtklockedykare till Försvarsmakten och Belos.

Den gamla materielen var sliten och var heller inte korrekt redovisad i Försvarsmaktens uppföljningssystem Lift.

Förutom anskaffningsprocessen så har det varit mycket jobb med ILS-processen (ett samlingsnamn på logistik, integrated logistic system). Det handlar om allt från förrådsbenämningar till skötsel och underhåll.

– Projektet har haft en otrolig hjälp av projektets POC, Point of contact, dykeriofficer på Belos. Utan detta stöd  hade det inte blivit så bra och det visar att ett gott samarbete mellan myndigheterna lönar sig, säger Måns Rutström, projektledare dykerisystem FMV.

– Det har varit lärorikt att provtrycka vårt nya arbetssätt, med införande av materiel, efter verksamhetsövergången 2019. Det har genomsyrats av ett gott samarbete mellan FMV och Försvarsmakten på flera fronter, säger Elisabeth Dahlqvist, projektledare dykerisystem  FMV.

Anders Järn, chef Undervattensstridssystem FMV och själv dykare, är nöjd med projektet. 

– Äntligen kan vi nu ersätta åldrad dykutrustning för dykarna på Belos. Lejonparten av det som använts fram till idag användes ju på Belos II som utrangerades 1993! Som dykare är det verkligen härligt att FMV kan medverka till ett säkert och funktionellt dyksystem, säger han. 

Samtlig materiel inom projektet överlämnades ombord på Belos i örlogshamnen i Karlskrona den sista oktober.

Belos

Dags för materielöverlämning av dykutrustning för Försvarsmaktens våtklockedykare. På bilden Hans Gummesson, produktledare dykerisystem, Belos dykeriofficer, Måns Rutström, projektledare, Mats Jaxvall, teknisk systemledare Dyk, Elisabeth Dahlqvist, projektledare


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-10-31 13:54. Uppdaterad: 2019-10-31 14:01. Ansvarig: Visa e-postadress.