Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Nu byggs garnison på Tofta

Huvudnavigering:

Nu byggs garnison på Tofta

Hoppa till nyhetslistan

Ett gott samarbete skapar den nya garnisonen. Jörgen Andersson Skanska, Gustaf Fahl FMV, Urban Karlström Fortifikationsverket, Johan Svensson och Filip Larsson Försvarsmakten, samt Stanley Englund Peab. Foto: Fortifikationsverket/Johan Danielson.

I solsken och bitande kyla togs det första spadtaget för garnisonsbygget på Tofta. Nu påbörjas arbetet med att skapa en modern funktionell och effektiv arbetsplats på Tofta övnings- och skjutfält.

Det blir motorområde, verkstäder, kontorslokaler, motionshall, repövningsläger och vakt. Totalt handlar det om 30 000 kvm varm- och kallyta och cirka 130 000 kvm hårdgjorda ytor. Ett stort område som växer fram i etapper där den sista beräknas vara klar 2020.

– Det känns väldigt bra att vi efter många förberedelser kan gå från provisorium till en långsiktig lösning för Försvarsmaktens verksamhet på Tofta, säger Gustaf Fahl, chef för SPL Logistik på FMV.

Regionfullmäktiges ordförande Bo Björkman var på plats och välkomnade etableringen som utvecklande och positivt för hela Gotland.

Det är Fortifikationsverket som planerar, bygger och driftar den nya moderna garnisonen utifrån ett samarbete mellan Försvarsmakten, FMV, Länsstyrelsen och Region Gotland.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-03-16 16:03. Uppdaterad: 2018-03-16 16:30. Ansvarig: Visa e-postadress.