Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Missilen, Kulan, Raketen, Gran…

Huvudnavigering:

Missilen, Kulan, Raketen, Granaten och Projektilen till Försvarsmakten

Hoppa till nyhetslistan

FMV levererar fem så kallade skjutfältsbåtar till Försvarsmakten. De är skräddarsydda för de olika arbetsuppgifter som finns på skjutfält över vatten.

Fem båtar, döpta till Missilen, Kulan, Raketen, Granaten och Projektilen, ska användas vid olika skjutfält spridda från norr till söder över Sverige. 

SkjutfältsbåtBåtarna är helt ny typ, specialiserad för de arbetsuppgifter som finns på ett skjutfält. De kommer bland annat att användas vid vakt och övervakning, hantering av sjömål och personaltransporter. Båtarna är byggda i aluminium och leverantör är det finska varvet Weldmec Marine.

– Det känns jättebra att nu få överlämna de här båtarna till Försvarsmakten, eftersom jag vet att de har ett stort behov av dem, säger Stefan Svensson, projektledare på FMV.  

Översta fotot: FMV:s Olof Öhrström överlämnade båtarna till Stefan Glans på Försvarsmakten.

Undre fotot: Skjutfältsbåt


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-08-31 15:58. Uppdaterad: 2016-08-31 16:13. Ansvarig: Visa e-postadress.