Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Krigsplacering av FMV-personal

Huvudnavigering:

Krigsplacering av FMV-personal

Hoppa till nyhetslistan

Regeringen har gett FMV i uppdrag att krigsplacera all personal. Därför har generaldirektör Göran Mårtensson nu beslutat att all FMV-personal ska prövas för krigsplacering vid FMV.
– Det är en tydlig inriktning från statsmakterna att vi ska kunna verka på samma sätt i fred, kris och krig. Det är viktigt att vi kan göra vårt arbete även i de högre beredskapsgraderna, säger Göran Mårtensson.

Göran Mårtensson. Göran Mårtensson FMV:s generaldirektör. FMV är en myndighet som ingår i totalförsvaret och vår uppgift att stötta Försvarsmakten måste kunna fungera även vid höjd beredskap. En del av vår beredskapsplanering är att säkerställa att myndighetens anställda finns tillgängliga för framförallt sina normala arbetsuppgifter när regeringen beslutar om höjd beredskap. Men det kan också innebära ändrade eller utökade arbetsuppgifter beroende på situationen i landet och om FMV får andra arbetsuppgifter.

Krigsplaceringen vid FMV innebär att man är inplanerad för allmän tjänsteplikt. Det innebär en skyldighet att tjänstgöra vid myndigheten om regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt. Det innebär inte att man är kombattant eller ska bära vapen utan jobbet ska göras som vanligt.

I första hand krigsplaceras medarbetare som inte har någon annan aktuell krigsplacering. Nyanställda kommer också att krigsplaceras vid FMV. De som undantas från beslutet är anställda som tagits i anspråk för totalförsvaret i övrigt eller är timavlönade, praktikanter, examensarbetare, feriearbetare och anställda i beredskapsjobb. Om en FMV-anställd redan är krigsplacerad, grundat på värnplikt eller civilplikt, kan FMV komma överens med den myndighet som har krigsplacerat personen om att hen ska krigsplaceras på FMV istället. Detta kommer att prövas individvis.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-10-19 09:55. Uppdaterad: 2017-10-19 11:32. Ansvarig: Visa e-postadress.