Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / ”Jag är jätteglad att ni valde…

Huvudnavigering:

”Jag är jätteglad att ni valde att följa med till FMV”

Hoppa till nyhetslistan

De nya medarbetarna kommer från Swedish Space Corporation, SSC, och går över till FMV i en verksamhetsövergång.

Vid en ceremoni på FMV:s provplats i Vidsel välkomnade FMV idag 38 nya medarbetare. De kommer från Swedish Space Corporation, SSC, och går över till FMV i en verksamhetsövergång. – Jag är jätteglad att ni alla valde att följa med över till FMV. Välkomna, sade Mats Hakkarainen, chef Test och Evaluering Vidsel.

För tio år sedan outsourcade FMV den verksamhet som kallas Aerospace Test Services, ATS, till SSC. Men för ett par år sedan bestämde man att den verksamheten skulle tillbaka till FMV, vilket formellt sker den 31 mars.

 

– En av anledningarna till att vi ville ha tillbaka den här verksamheten är att prov och test är en kärnverksamhet inom FMV. Vi står inför ett stort projekt, att ta emot och testa JAS 39 E som är ett helt nytt flygsystem. Det kommer att kräva en hel del test och evaluering. Ni är hjärtligt välkomna och vi har många nya spännande uppdrag att se fram emot, sade Mats Ström, chef Test och Evaluering FMV, i sitt tal till personalen.

  

Borde bli enklare nu

Anders AnderssonHelena KarlssonVid ceremonin bjöds personal från SSC och FMV på tårta. Anders Andersson, SSC, är en av medarbetarna som går över till FMV. Han har jobbat på FMV förut och tror inte att det blir så stora förändringar rent arbetsmässigt att gå över till FMV.

 

– Rent spontant ser jag inte att det blir så stor skillnad, vi jobbar på som vanligt. Men jag kan se att det blir en fördel att tillhöra samma organisation, att vi kommer att få information snabbare. När man har två organisationer med en gränsyta däremellan tar informationen ibland fel väg eller filtreras på vägen. Det borde bli enklare nu, säger han.

 

Han ser också en fördel att man kommer bort ifrån diskussionerna om vad som ingår, och vad som inte ingår, i avtalet mellan SSC och FMV när man har externa kunder på provplatsen.

 

– Det är många administrativa bitar vi slipper nu, säger han.

 

Helena Karlsson, projektledare på FMV i Vidsel, tycker att det ska bli trevligt att få nya kollegor.

 

– Men rent arbetsmässigt för mig som projektledare tror jag inte att det blir så stor skillnad. Vi har väldigt bra och nära samarbete med personalen på SSC redan, så det kommer att fortsätta som förut. Men det blir trevligt med nya kollegor, säger hon.

 

 

 

 

 

 

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-03-24 14:27. Uppdaterad: 2017-03-24 16:06. Ansvarig: Visa e-postadress.