Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Från skådespelerska till strat…

Huvudnavigering:

Från skådespelerska till strategisk inköpare

Hoppa till nyhetslistan

Mylaine Hedreul började sin skådespelarbana då hon som tioåring var med i radiojulkalendern "Det snöar i Indianien". Efter det har hon varit med i bland annat tv-serier och i uppsättningar på Dramaten. Men efter ett karriärbyte jobbar hon nu som strategisk inköpare på FMV Marknad och inköp.

Mylaine HedreulsMylaine Hedreul bytte skådespelarbanan mot jobb som strategisk inköpare på FMV. Det var Mylaine Hedreuls mamma som fick henne att börja med skådespeleri i tidig ålder.

– Hon snappade upp att jag gillade att spexa. Vi gick på castingar för tv och radio och det var så jag fick rollen i julkalendern. Det var jättekul, säger Mylaine.

Efter det fick hon en roll i musikalen "Råttfångaren" som spelades på Dramaten.

– Jag har alltid gillat att sjunga. Som barn gick jag i Adolf Fredriks musikklasser, så det var kul att få vara med i en musikal.

Men repetitionerna på teatern upplevde hon som lite tråkiga.

– Mycket är på låtsas till en början, man står i ett tråkigt rum och tjatar. Men när kostymer, dekor och publik är på plats blir det mycket roligare, säger hon.

Efter Råttfångaren följde fler roller, inom teater och sång, radio, tv och film.

– När jag började filma större roller så var jag borta från skolan i månader. Då fick jag med mig en guvernant som undervisade mig. Det hände vid två inspelningar, en när jag var 13 år och en när jag var 15 år, sedan fick jag klara mig själv, säger hon.

Kliva in i en egen värld

Som vuxen har Mylaine haft roller i bland annat "Beck – Det tysta skriket", "Maria Waern – Alla de stillsamma döda" och "Fjällbackamorden – Havet ger, havet tar".

– Men det största jag gjort är huvudrollerna i långfilmerna "Linas Kvällsbok" och "Ego", säger hon.

Att vara med vid större inspelningar beskriver hon som fantastiskt och väldigt intensivt.

– Det är som att man kliver in i en egen liten värld som man vistas i. Man hinner prata mycket med många olika spännande typer, det är mycket roligt folk som är med, säger hon.

Några udda platser att filma på har det också blivit.

– En gång var vi i ett bårhus. Det är ju ett ställe man inte hamnar på annars och det var väl inte så kul. Då var det roligare den gången vi filmade på Kebnekaise fjällstation, säger Mylaine.

I den romantiska dramakomedin EGO, från 2013, spelade Mylaine den kvinnliga huvudrollen Mia.

Ville göra något annat

Trots att karriären som skådespelare gick bra, kände Mylaine så småningom att hon ville göra något annat.

– Jag var inne på att bli skådis och satsade på det. Men jag tröttnade och kände att jag ville ha ett "riktigt" jobb.

Valet föll på juristutbildningen vid Stockholms universitet. I februari 2015 tog hon examen och en tid senare fick hon jobb på FMV, som strategisk inköpare av mark- och sjukvårdsmateriel samt intendentur, det vill säga personlig utrustning.

– Jag har alltid varit intresserad av kvalitets- och miljöledning och det är mycket sådana krav inom det här området. Jag trivs mycket bra, både med arbetsuppgifter och med kollegor. Det jag gör är väldigt blandat, det är upphandlingar på alla håll och kanter men det känns ändå greppbart, säger hon.

Även intresset för mänskliga rättigheter spelade in i Mylaines val av utbildning.

– Även om jag inte jobbar med det nu, så har jag inte släppt det helt. Det jag kan göra i mitt jobb är till exempel att vara med och ställa krav på schyssta arbetsvillkor när vi gör upphandlingar. Jag har också tänkt att jag gärna skulle vilja jobba internationellt och det här är ju en internationell arbetsplats på många sätt.

Och fast Mylaine trivs bra på FMV har hon inte släppt skådespeleriet helt.

– Jag försöker när jag får chansen, men jag har inte så mycket tid numera. Men om jag skulle få en stor roll hoppas jag på att få tjänstledigt från FMV, säger hon.

Under denna vecka kommer Mylaine Hedreul att sköta FMV:s instagramkonto. Följ henne på fmv_sverige.

Mylaine på Wikipedia


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-01-18 10:30. Uppdaterad: 2017-01-18 10:55. Ansvarig: Visa e-postadress.