Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Första provturen för modifiera…

Huvudnavigering:

Första provturen för modifierad ubåt

Hoppa till nyhetslistan

HMS Gotland lämnar Karlskrona för tester till sjöss. Foto: FMV

Ubåten HMS Gotland inledde nyligen sina provturer för att göra de prov som endast kan göras till sjöss. FMV genomför proven för att se om systemen ombord levererar som de ska.

Gotlandsubåtarna, som byggdes under åren 1990-1997, har tidigare genomgått enklare modifieringar. Den halvtidsmodifiering som genomförs nu tar ett helhetsgrepp och ser över hela ubåten och dess installationer för att säkerställa efterfrågad tillgänglighet och prestanda för resterande livslängd.

System och utrustningar som är föråldrade och bedöms svåra att hålla i drift under resterande livstid uppgraderas eller ersätts. I samband med detta har även behovet av att uppdatera ubåtens befintliga förmågor för att möta nya hotbilder värderats. Vidare handlar halvtidsmodifieringen även om att möta arbetsmiljö- och säkerhetskrav som förändrats sedan ubåtarna byggdes.

Ubåtarna har delats och förlängts med cirka två meter. Modifieringsarbetet inombords har underlättats avsevärt genom att man kunnat arbeta med fri access i och med delningen av ubåtarna.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-10-22 15:30. Uppdaterad: 2018-10-23 11:27. Ansvarig: Visa e-postadress.