Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV:s kommentar till Dagens In…

Huvudnavigering:

FMV:s kommentar till Dagens Industri 4 september

Hoppa till nyhetslistan

Dagens Industri publicerade i papperstidningen den 4 september en nyhet om FMV:s upphandling av nytt sjöövervakningssystem, men utan den kommentar FMV lämnat till Dagens Industri. Läs kommentaren här.

Den 4 september publicerade Dagens Industri i papperstidningen en nyhet om FMV:s upphandling av nytt sjöövervakningssystem, men utan den kommentar FMV lämnat till Dagens Industri:

”FMV har undertecknat tilldelningsbeslut gällande ett nytt sjöövervakningssystem, C2SjöC, avsett för Försvarsmaktens sjöcentraler och sjöstridsskola. Enligt gängse upphandlingsregler kan beslutet överprövas. En konkurrent till leverantören har valt att överpröva tilldelningsbeslutet. Det gäller bland annat en mindre formaliafråga kopplat till bolag inom en och samma koncern och vem som är rätt mottagare av tilldelningsbeslutet. Vi kommer närmare utveckla vår ståndpunkt i vårt yttrande till Förvaltningsrätten i Stockholm.  

Det pågår alltså en rättslig process och till dess att ärendet är utagerat kommenterar vi det inte ytterligare.”

En av de anonyma källorna i artikeln som publicerades den 4 september innehåller också ett sakfel. Sjöövervakningssystemet innehåller inget hotbildsbibliotek. Det är viktigt att konstatera att FMV i konkurrensupphandlingen följt den av Försvarsmakten fastlagda kravprofilen.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-09-04 11:38. Uppdaterad: 2018-09-04 11:49. Ansvarig: Visa e-postadress.