Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV sluter två avtal inom trän…

Huvudnavigering:

FMV sluter två avtal inom träning och simulering

Hoppa till nyhetslistan

För att stödja Försvarsmaktens utökade behov av så kallad "live-training" har FMV tecknat två kontrakt inom träning och simulering med Saab. Ordervärdet är på totalt 198 miljoner kr.

Det förändrade säkerhetsläget i vår omgivning har lett till ökade behov av träning av Försvarsmaktens förband. Denna träning sker i allt större utsträckning tillsammans med flera förband men också med utländska försvarsmakter.

Det som FMV nu har upphandlat genom de två kontrakten med Saab innehåller bland annat ballistisk två-vägs laser, mobila bas-stationer och radiosystem till fordon och soldater.

Kortfattat fungerar systemet så att data överförs från och till varje enskild soldat och fordon samtidigt som händelser som positioner och status för varje simulatorsystem sammanställs i en övningscentral för utvärdering.

Systemet utnyttjar den internationella standard som används av övriga nordiska nationer och flertalet europeiska Natoländer. Att kunna vara interoperabla med många olika förband och ett tio-tal arméer från andra nationer gör det möjligt att höja nivån på de militära övningarna.

Leveranserna är planerade till 2017 och 2018.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-11-22 10:46. Uppdaterad: 2016-11-22 10:57. Ansvarig: Visa e-postadress.