Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV levererar belysningsmaster

Huvudnavigering:

FMV levererar belysningsmaster

Hoppa till nyhetslistan

Försvarsmaktens Peter Turesson tar emot de nya belysningsmasterna. Foto: FMV

FMV har levererat belysningsmaster med LED-teknik till Försvarsmaktens Materielssystemkontor Ledningssystem, MSK Ledsyst, i Enköping. Belysningsmasterna kommer att användas av förband på internationella insatser.

Belysningsmasterna finns i två modeller, fem respektive tio meter höga. I leveransen till Försvarsmakten ingår 50 stycken fem-metersmaster och en tio-metersmast. Båda varianterna har LED-armaturer som ger en lägre energikonsumtion jämfört med tidigare anskaffade master med halogenstrålkastare. Belysningsmasterna kan manövreras antingen manuellt med strömbrytare, med klocka eller ljussensor.

Överlämning av belysningsmastFMV:s Robert Lind lämnar över belysningsmasterna till Försvarsmaktens Peter Turesson. Foto: FMVFMV har ställt elsäkerhetskrav för elektrisk utrustning i enlighet med Handbok Säkra elektriska produkter och system, H SEPS och krav på elektromagnetisk kompabilitet, EMC, i enlighet med MIL-STD 461F. LED-tekniken är känd att orsaka EMC-störningar, vilket i detta fall blev en utmaning för tillverkaren.

Med denna leverans får Försvarsmakten belysningsmaster som kan anslutas till Sveriges fasta elnät och till Försvarsmaktens elektriska anläggningar i fältmiljö. Masterna används av de förband som behöver belysa en yta och de kan användas såväl nationellt som internationellt.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-03-07 14:34. Uppdaterad: 2018-03-07 15:18. Ansvarig: Visa e-postadress.