Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV har beställt halvtidsmodif…

Huvudnavigering:

FMV har beställt halvtidsmodifiering av Gävle-korvetterna

Hoppa till nyhetslistan

Foto: Försvarsmakten.

FMV har nu beställt halvtidsmodifiering HTM av korvetterna HMS Gävle och HMS Sundsvall av Saab AB. Beställningen innebär att Försvarsmaktens operativa tillgänglighet och drift för korvetterna säkerställs fram till 2026.

Fartygen är byggda under åren 1989 - 1992 och har varit i drift sedan dess. Under åren har mindre modifieringar genomförts. Halvtidsmodifiering innebär ett betydligt större grepp. Huvuddelen av alla system ombord uppgraderas eller byts ut. Fartygen får bland annat nytt ledningssystem inklusive nya sensorer för luft, yt- och undervattenspaning, ett modernt navigationssystem och nytt manöversystem för fartygets framdrivning.

Leverans av fartygen kommer att ske år 2020. Det totala ordervärdet är 1 249 miljoner kronor.

Fartygen ingår idag i Försvarmaktens insatsorganisation med hemmabas Berga utanför Stockholm. De är utrustade och bemannade för att bidra med luftförsvars-, ytstrids- och undervattensstridsförmåga. Fartygen kommer efter modifieringen främst att användas i nationella operationer i närområdet.

Fartygen är 57 meter långa, har ett deplacement på cirka 430 ton, besättning på cirka 40 personer.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-06-30 15:30. Uppdaterad: 2017-06-30 15:32. Ansvarig: Visa e-postadress.