Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV får beställningar på suppo…

Huvudnavigering:

FMV får beställningar på support från Royal Thai Air Force

Hoppa till nyhetslistan

En JAS 39 Gripen C/D och spaningsradarplanet Saab 340 AEW fotograferade i samband med FMV:s tester innan leveransen till Thailand. Foto: FMV

FMV har fått en beställning från Royal Thai Air Force (RTAF) på support för de Gripenflygplan som tidigare anskaffats från FMV.

Beställningen omfattar underhåll och reservmaterielförsörjning men också teknisk support och publikationsuppdateringar med mera. Det är en treårig beställning, för åren 2017-2019.

– Det känns väldigt bra att vi har lyckats åstadkomma ett längre kontrakt med RTAF, säger Martin Mann, FMV:s Projektledare för Gripen Thailand. Tidigare har vi haft ettåriga beställningar och en längre beställning ger FMV bättre framförhållning och möjlighet till planering.

De 12 Gripenflyplanen beställdes av FMV i två kontrakt, 2008 och 2011. Dessa levererades i två batcher, 2011 och 2013, och det senare leveranskontraktet slutlevererades under 2016.

– Den nya supportbeställningen markerar en framgångsrik övergång från leveransfas till driftsfas i Thailand, säger Martin.

FMV har förutom Gripenflygplan också levererat stridsledningssystem samt två Saab 340 AEW, flygburen spaningsradar, och ett transportflygplan Saab 340B till RTAF och i december fick FMV även en beställning på support för AEW-flygplanens unika komponenter. Den beställningen är dock ett-årig.

– Även detta är mycket glädjande och vi arbetar vidare på en långsiktigare lösning även för AEW-systemen i Thailand, säger Martin.

Beställningssummorna omfattas av kommersiell sekretess.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-01-13 13:06. Uppdaterad: 2017-01-13 13:18. Ansvarig: Visa e-postadress.