Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Archer blir plattformsoberoend…

Huvudnavigering:

Archer blir plattformsoberoende

Hoppa till nyhetslistan

Artilleripjäsen Archer kan nu monteras på olika typer av fordon efter kundens behov. Foto: BAE Systems

På initiativ och med stöd av FMV har BAE Systems och MAN/RMMV, i ett strategiskt partnerskap, utvecklat en flexibel design för artillerisystemet Archer. Den nya versionen gör att Archer kan integreras på olika lastbilschassier. Det innebär att kunden kan välja fordon utifrån egna behov, även befintlig lastbilsflotta.

Göran Mårtensson, generaldirektör vid FMV och Mikael Frisell, chef Armémateriel vid FMV. Foto: BAE SystemsGöran Mårtensson, generaldirektör FMV och Mikael Frisell, chef Armémateriel FMV vid en tidigare visning av nya Archer på BAE Systems i Karlskoga. Foto: BAE Systems. På en pressvisning under försvars- och säkerhetsmässan DSEI i London i början av september visades Archer upp monterad på en MAN-lastbil, RMMV HX2 8x8.

I den version av Archer som FMV levererat till svenska Försvarsmakten är artilleripjäsen monterad på Volvo-dumper A30E.

– Den nya versionen innebär större exportmarknad för Archer, säger Mikael Frisell, chef Armémateriel vid FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-09-11 09:22. Uppdaterad: 2019-09-11 09:38. Ansvarig: Visa e-postadress.