Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Jobba hos oss / Förmåner och villkor
  • Förmåner och villkor

    FMV profilbild

Individuell lön

På FMV har vi individuell lönesättning som utgår från det ansvar du som medarbetare har i ditt arbete, svårighetsgraden i arbetet samt hur du utför arbetet. Vid nyanställning tar vi hänsyn till din kompetens och tidigare erfarenhet.

Som anställd på FMV har du möjlighet att avstå semesterdagar eller lön till förmån för extra
pensionsinsättning. Du kan även avstå semesterdagar till förmån för högre lön.

Semester och flexibel arbetstid

Du får betald semester redan under ditt första år som anställd. Hur många dagar du får ditt första år beror på när du började din anställning. Beroende på din ålder får du 28, 31 eller 35 semesterdagar per år.

För att ge medarbetarna möjlighet att kombinera det professionella med det privata erbjuder FMV flexibla arbetstider utifrån verksamhetens krav och individens behov. I samband med helgdagar har FMV dagar som har antingen förkortad arbetsdag eller är helt arbetsfria.

Kompetensutveckling och karriär

Medarbetare på FMV får stora möjligheter till kompetensutveckling genom ett brett utbildningsutbud med möjlighet att gå såväl interna som externa utbildningar. På FMV finns ett stort antal kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och på så sätt sker även en stor del av lärandet i det dagliga arbetet.

Ledighet med bibehållen lön

Som anställd får du möjlighet till ledighet med lön vid viss frånvaro, till exempel vid flytt och vid särskilda angelägenheter inom egen familj eller den närmaste släktkretsen.

Om du får barn

Som anställd på FMV får du i upp till 360 dagar en kompletterande ersättning på minst 10 % under tiden du tar ut föräldrapenning för att minska inkomstbortfallet vid föräldraledighet. Du har också möjlighet att arbeta deltid fram till att ditt barn fyller 12 år.

Om du blir sjuk

Du som medarbetare har möjlighet att gå på läkarbesök under betald arbetstid. Dessutom får du ersättning för receptbelagda läkemedel som omfattas av högkostnadsskyddet och för en del av kostnaden när du går till läkare.

Utöver den sjukpenning du får från Försäkringskassan gör arbetsgivaren en löneutfyllnad för att minska inkomstbortfallet vid sjukdom.

FMV har avtal med företagshälsovård på samtliga arbetsorter.

Motion och friskvårdsbidrag

Du får använda betald arbetstid till någon form av motion i den mån det medges av verksamheten. På FMV finns även lokala föreningar som anordnar lokala aktiviteter och på vissa arbetsorter finns fri tillgång till gym och gruppträning. Varje vecka kommer också fruktkorgar till alla FMVs kontor.

FMV erbjuder ett friskvårdsbidrag på 2 000 kronor per kalenderår och erbjuder mänger av rabatter och förmåner i vår friskvårdsportal.

Terminalglasögon/arbetsglasögon

Du som medarbetare har rätt till terminalglasögon om du har behov av det. Vi bekostar både synundersökning och arbetsglasögon med båge ur särskilt sortiment.

Pension

Hos oss får du, utöver din allmänna pension och premiepension, också tjänstepension. Tjänstepensionen kompletterar din ålderspension och ger ekonomiskt skydd vid sjukdom eller dödsfall.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-12-11 13:11. Uppdaterad: 2018-12-11 13:18. Ansvarig: Visa e-postadress.