Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2014 / Tyskt-svenskt samarbete om las…

Tyskt-svenskt samarbete om lastbilar

Hoppa till nyhetslistan

FMV snabbtestar framkomligheten för en RMMV SX 45.

Onsdag den 28 maj i München skrev FMV på ett ramavtal om tunga lastbilar med det tyska företaget Rheinmetall MAN Military Vehicles RMMV.

Familjefoto– Det har varit en lång resa hit men nu har vi äntligen tillsammans med norska FLO skrivit under avtalen så att vi kan förse Försvarsmakten med tunga lastfordon i framtiden. I dag var det tre avtal vi signerade. Ett ramavtal omfattande inköp av ett stort antal olika lastbilsvarianter, ett avtal om Contractor Logistics Support CLS och det första avropet på tillsammans över 300 fordon som ska levereras från och med början av 2016, säger projektledaren Caroline Viberg.

Chefen för FMV Anskaffning och logistik Per Lodin i mitten signerar avtal enligt löpande band-principen. Dokumenten kommer in från vänster och tas emot till höger.– Det Försvarsmakten är intresserad av är ju inte bara lastbilarna i sig utan att de rullar och inte står på verkstad. Vi tycker att vi har hittat en bra lösning där Försvarsmakten, FMV med markverkstäderna och RMMV samarbetar kring underhållet så Försvarsmakten kan få ut mesta möjliga av fordonen, avslutar Caroline Viberg.

Tidigare artiklar om lastbilsupphandlingen

Klarsignal för lastbilsupphandlingen
"Bästa lastbilarna till bästa priset”


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2014-05-28 18:48. Uppdaterad: 2014-05-28 19:25. Ansvarig: Visa e-postadress.