Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Fullsatt på försvarssektorns f…

Huvudnavigering:

Fullsatt på försvarssektorns fördjupningsseminarier

Hoppa till nyhetslistan

Anja Clausin, FMV:s affärsdirektör.

Förändrade gränsytor mellan myndigheterna, materielutveckling och materielanskaffning står på agendan när FMV, Försvarsmakten och Säkerhets- och försvarsföretagen bjuder in till seminarier.

Sju olika seminarier om behovet av materielutveckling på längre sikt och större anskaffningar i det kortare perspektivet. På agendan finns även systemutveckling och internationella materielsamarbeten och exportstöd samt den aktuella frågan om de nya gränsytorna mellan FMV och Försvarsmakten.

Hallå Anja Clausin, affärsdirektör på FMV, ditt område, kommersiella frågor, var först ut, vad var ditt budskap på seminariet?

– Mitt budskap är att vi nu organiserat oss på Marknad & Inköp på FMV för att matcha organisationen på FMV, som även matchar organisation inom Försvarsmakten, och för att vi ska få en enklare, mer effektiv organisation. Men även att vi har stor kompetens i organisationen och en gemensam drivkraft i affärsmässighet och rättssäkerhet.

Vilka är utmaningarna?

– Det finns utmaningar med den nya uppdelningen av anslag och ansvarsuppgifter mellan FMV och Försvarsmakten, men vi arbetar tillsammans för att steg för steg hitta de bästa sätten att samarbeta på. Det här arbetet är inte klart ännu, men det är bara tillsammans vi kan lösa detta på bästa sätt.

Om du blickar framåt, vad ser du då?

– Vi har fortsatt stort fokus på vårt strategiska och förutsättningsskapande inköpsarbete samtidigt som vi står inför spännande möjligheter genom att materielanslagen ökar de kommande åren. Det kommer att generera många nya intressanta upphandlingar och affärer.

Det var fullsatt när Anja Clausin, Camila Ventura och Thomas Engevall från FMV presenterade hur upphandlingar och beställningar kommer att fungera med den nya ansvarsfördelningen mellan FMV och Försvarsmakten.

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-03-29 14:33. Uppdaterad: 2019-03-29 14:42. Ansvarig: Visa e-postadress.