Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso… / CSEC:s nyheter / Informationssäkerhetskonferens…

Informationssäkerhetskonferens 2011

Hoppa till nyhetslistan

Över 400 personer deltog under årets konferens den 23-24 augusti. Som medarrangör fanns FMV/CSEC på plats för att informera om vår verksamhet och vikten av säkerhetsmärkning av IT-produkter.

För andra året i rad har SAMFI-myndigheterna arrangerat en konferens för att belysa aktuella trender och bidra till en förstärkning av samhället inom området informationssäkerhet. Landets kommuner, länsstyrelser, landsting, myndigheter samt statligt och kommunalt ägda bolag var inbjudna. Intresset var stort och över 400 personer samlades i Folkets hus i centrala Stockholm för att ta del av de viktiga frågorna som belystes.

Under konferensen behandlades bland annat nationella strategiska frågor, hot och risker samt informationssäkerhet i molnet. Det fanns även möjlighet att lyssna på anföranden utförda av experter från respektive myndighet. Dag Ströman, chef CSEC, höll ett föredrag om vikten av säkerhetsmärkning av IT-produkter baserat på certifiering enligt Common Criteria.

I likhet med övriga arrangörer fanns FMV/ CSEC på plats med en informationsmonter där det fanns möjlighet att ställa frågor och ta del av informationsmaterial.

Fakta:

SAMFI är förkortningen av Samverkansgruppen för Informationssäkerhet, och är en grupp som består av myndigheter med speciella uppgifter inom informationssäkerhet.

Myndigheter som ingår i SAMFI:

  • Försvarets materielverk (FMV)
  • Försvarsmakten (FM)
  • Försvarets radioanstalt (FRA)
  • Post- och telestyrelsen (PTS)
  • Rikskriminalpolisen (RKO)/Säkerhetspolisen (SÄPO)
  • Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)
  • CSEC är en oberoende enhet inom Försvarets materielverk, FMV

Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-08-31 11:22. Uppdaterad: 2011-09-15 11:33. Ansvarig: Visa e-postadress.