Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV levererar stridsbåtar

Huvudnavigering:

FMV levererar stridsbåtar

Hoppa till nyhetslistan

Stridsbåt 90H/HS

Under december överlämnade FMV tolv skyddade stridsbåtar till 2.amfibiebataljonen på Berga. Båtarna har genomgått så kallad livstidsförlängning.

Förutom generalöversyn är de stora åtgärderna installation av nya huvudmotorer, nytt generatoraggregat och nya stolar samt vissa säkerhetshöjande åtgärder.

Olof Öhrström– Båtarna levererades i tid och vi är glada att kunna bidra till att öka den operativa effekten och den tekniska tillgängligheten för Amfibiebataljonen, säger Olof Öhrström, chef inom Anskaffning och logistik på FMV. 

Stridsbåt typ 90H/HS omfattar ursprungligen 147 båtar, tillverkade i ett antal olika serier. De levererades under hela 90-talet och i början på 2000-talet.

FMV har i uppdrag att livstidsförlänga de stridsbåtar som har integrerat splitterskydd. Totalt ingår 29 stridsbåtar i projektet.

Leverantör av livstidsförlängningen är Muskövarvet AB och Dockstavarvet AB. Resterande 17 båtar överlämnas till Försvarsmakten under 2017.

Olof Öhrström 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-12-21 11:00. Uppdaterad: 2016-12-21 11:33. Ansvarig: Visa e-postadress.