Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2012 / Bildgåta maj: Vad visar bilden…

Bildgåta maj: Vad visar bilden?

Hoppa till nyhetslistan

Varje månad publicerar vi en bild med anknytning till försvarsområdet. Det kan vara ett helt materielsystem eller en detalj - en produkt, utrustning eller fordon av något slag. Frågan är: Vad visar bilden?

Bildgåta maj: vad visar bilden?

Så här går det till

Varje månad publicerar vi en bild med anknytning till försvarsområdet. Det kan vara ett helt materielsystem eller en detalj - en produkt, någon form av utrustning eller ett fordon av något slag. Frågan är: Vad visar bilden?

Alla som vill är välkomna att svara på gåtan. Svara så detaljerat och exakt du kan. Den som beskriver bilden mest rätt får ett pris!

Skicka ditt svar till Visa e-postadress., senast den 1 juni.

Samtidigt som vi publicerar en ny bildgåta, meddelar vi det rätta svaret samt vem eller vilka som svarat rätt,  här på webbplatsen.

Förra månadens bildgåta - ingen svarade rätt!

Bildgåta april: T80-ATack för svaren på april månads bildgåta. Den verkar ha varit ovanligt klurig för ingen lyckades pricka in ett helt korrekt svar. Många gissade på T80BV och angav att det var en vidareutveckling av T80B samt att den idag finns på museum i Kubinka. Nära, men inte helt rätt alltså. Det innebär att det nu finns två termosar att tävla om inför maj-gåtan.

FMV:s beskrivning av bilden

Bilden visar en stridsvagn T-80A. Den är en ovanlig vagn som utgör övergången mellan T-80B och T-80U. Vagnen på bilden står nu på pansarmuséet i Kubinka.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-05-03 15:25. Uppdaterad: 2012-05-31 08:52. Ansvarig: Visa e-postadress.