Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyhetsarkiv / Nyheter 2015 / Här byggs den nya Archerverkst…

Här byggs den nya verkstadshallen för Archer

Hoppa till nyhetslistan

Leif Lundberg, chef stridsfordonsavdelningen Markverkstad Norr, och Mats Eriksson, verkstadstekniskt systemstöd landet, vid byggarbetsplatsen.

Vid FMV:s stridsfordonsverkstad i Boden byggs just nu en ny verkstadshall för artillerisystemet Archer. – Fordonet är 14 meter långt, så det ryms inte i våra befintliga lokaler, säger Leif Lundberg, chef FMV stridsfordonsavdelning Markverkstad Norr.

Bygget av den nya Archerhallen, vägg i vägg med stridsfordonsverkstaden, är i full gång. Väggarna har rests och taket kommer snart att vara på plats.

– Hallen kommer att bli 25 gånger 26 meter stor. Här ska finnas plats för att underhålla och reparera två Archer pjäser. Vi ska göra årlig grundtillsyn och förebyggande underhåll, men även avhjälpande underhåll om något går sönder, säger Leif Lundberg.

Förutom verkstadsplatser kommer det också att finnas kontorsutrymmen, omklädningsrum och utrymmen för tvätt av komponenter.

Verkstadshallen ligger i direkt anslutning till de befintliga lokalerna för att det ska vara lätt att gå emellan. Tanken är att alla stridsfordonsmekaniker ska arbeta med alla system, inklusive det nya Archersystemet.

– Eventuellt kommer vi att få anställa två till fyra personer till för att täcka behovet, säger Leif LHär byggs den nya verkstadshallen för Archer.undberg.

Regeringsbeslut

Byggnaden ägs av Fortifikationsverket men hyrs ut till FMV. Bygget påbörjades i maj i år efter ett regeringsbeslut.

– Eftersom det är en så stor kostnad, på över 20 miljoner kronor, krävdes det regeringsbeslut för att få lov att bygga.

I januari 2016 kommer serieleveranserna av Archer i gång till Artilleriregementet A9 i Boden och strax dessförinnan beräknas den nya verkstadshallen var klar.

­– Vi ser fram emot att få jobba med ett nytt system och det är kul att få nya lokaler, säger Leif Lundberg.

 

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2015-10-26 15:55. Uppdaterad: 2015-10-27 16:00. Ansvarig: Visa e-postadress.