Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Överlämning av nya Eldenhet 9…

Huvudnavigering:

Överlämning av nya Eldenhet 98 påbörjad

Hoppa till nyhetslistan

Vid en ceremoni på Lv6 i Halmstad påbörjades överlämningen av nya Eldenhet 98. Vid ceremonin deltog bland annat arméchefen, regementschefen samt FMV:s chef för armémateriel och representanter från industrin och försvarsdepartementet, samt flera andra gäster, förutom personal och värnpliktiga.

Det nya korträckviddiga systemet, som ersätter 40-åriga robot 70, har fördubblad  räckvidd. Själva jaktroboten är samma som används på Gripen.

– Det är en historisk dag för FMV, med stolthet har vi påbörjat överlämningen av ett nytt luftvärn till armén. Grattis ni får ett system i världsklass, sa brigadgeneral och chefen Armémateriel Mikael Frisell, i sitt tal.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-08-23 18:00. Uppdaterad: 2019-08-30 10:08. Ansvarig: Visa e-postadress.