Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Beställning Gripen vapen och y…

Huvudnavigering:

Beställning av tekniskt stöd för vidmakthållande av Gripens vapen och yttre laster.

Hoppa till nyhetslistan

Genom att utlösa en option på ett tidigare avtal har Försvarets Materielverk, FMV, möjliggjort för Försvarsmakten att teckna ett kontrakt för tekniskt stöd till vapen och yttre last på JAS 39 Gripen. Ordervärdet uppgår till 142 MSEK.

Beställningen är ett avrop på en option inom ramen för ett tidigare vidmakthållandeavtal med Saab om tekniskt stöd och underhåll av Gripens befintliga vapen och yttre laster, som undertecknades i mars 2015.

Beställningen innebär fortsatt tekniskt stöd inom vidmakthållande för JAS 39 Gripen när det gäller vapen och yttre laster. Det tekniska stödet innehåller till exempel support, konfigurationsstyrning, teknisk dokumentation, tekniskt underhåll och modifiering.

–Den här beställningen innebär att FMV säkerställer att Försvarsmakten får den support som behövs för att garantera den operativa förmågan. Med tanke på förändringarna av ansvaret för vidmakthållandet är jag mycket nöjd över att kontrakten blev till enligt den planerade tidsramen. Detta har enbart kunnat uppnås tack vare den positiva inställning och professionalism som alla inblandade har haft, säger Celine Pajus inom Gripen vid FMV.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2019-07-10 09:09. Uppdaterad: 2019-07-10 09:13. Ansvarig: Visa e-postadress.