Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV beställer produktion av JA…

Huvudnavigering:

FMV beställer produktion av JAS 39E

Hoppa till nyhetslistan

I december 2017 beställde FMV ett reducerat så kallat GFE-åtagande, Government Furnished Equipment, genom en alternativ produktion av ett antal flygplan JAS 39E från Saab AB. Beställningen utgjorde en tilläggsbeställning till befintligt avtal mellan FMV och Saab AB avseende utveckling och serieproduktion av uppgraderat Flygmaterielsystem 39, vilket inkluderar flygplan JAS 39E.

Som ett andra steg i ett reducerat GFE-åtagande beställer FMV nu produktion av ett antal flygplan av typen JAS 39E. Det sker genom att nyttja materiel från tidigare JAS 39 A/B, samt att kompletteringsanskaffa viss ny materiel. Genom beställningen skapas verksamhet och förutsättningar för Försvarsmakten, så att de fortsatt kan undvika inleverans av ett antal JAS 39 C/D för ombyggnad till JAS 39E.

Ordervärdet är cirka 430 miljoner kronor.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-12-21 11:35. Uppdaterad: 2018-12-21 11:38. Ansvarig: Visa e-postadress.