Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Underhåll och uppgradering av …

Huvudnavigering:

Underhåll och uppgradering av flygtrafikledningssystem

Hoppa till nyhetslistan

Ronneby flygplats är en av de orter som omfattas av FMV:s beställning av underhåll och uppgradering av flygtrafiklednings- och flygplatssystem.

FMV har beställt tekniskt systemstöd för flygtrafiklednings- och flygplatssystem av Saab AB. Ordervärdet uppgår till cirka 138 miljoner kronor och leveranser kommer att ske under 2019-2021.

Beställningen omfattar varor och tjänster som är avgörande för att bedriva flygtrafikledningstjänst för Försvarsmaktens samtliga flygplatser och flygbaser.

Avtalet innebär att Saab har ett löpande tekniskt systemsamordningsansvar för att förvalta och utveckla produkter och system kopplat till programmet flygtrafiklednings- och flygplatssystem så att det uppfyller de krav som ställs för att vidmakthålla de militära flygplatsernas funktion och verksamhetstillstånd.

I avtalet ingår bakre underhåll, uppgraderingar, livstidförlängande åtgärder och materielomsättning. Samtliga funktioner kopplade till dessa teknikområden ska säkerställas tekniskt mot nuvarande och framtida kravbilder genom omvärldsbevakning, driftsuppföljning, verifiering och validering mot tillsyningsmyndigheterna Transportstyrelsen och FLYGI.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-12-10 14:00. Uppdaterad: 2018-12-10 14:04. Ansvarig: Visa e-postadress.