Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Livepodd om helikopterupphandl…

Huvudnavigering:

Livepodd om helikopterupphandlingar

Hoppa till nyhetslistan

Liveinspelning av helikopterpoddenInspelning av livepodden om helikopterupphandlingar pågår med Nils Wallhed, projektledare helikopter 14, Magnus Larsson, projektledare helikopter 16 och Sara Svedevall, samtalsledare. Foto FMV

Vad var det som gjorde att det ena helikoptersystemet tog 16 år att upphandla och det andra gick på 3 år? Svaret fick de som deltog på FMV:s livepodd den 18 april.

Hur svårt är det att upphandla ett helikoptersystem och kan det verkligen kosta 200 000 kr i timmen att flyga en helikopter? Det är några frågor som publiken fick svar på vid det seminarium som FMV genomförde i form av en podd-inspelning inför publik den 18 april.

Ämnet var FMV:s upphandlingar av helikoptersystemen 14 och 16. Utvecklingsprojektet Helikopter 14 och den beprövade Black Hawk-helikoptern, som i Sverige går under namnet Helikopter 16, representerar två helt olika sätt att anskaffa flygsystem.  

På scenen fanns de två projektledarna Nils Wallhed och Magnus Larsson. De berättade om utmaningarna och erfarenheterna som de dragit av att leda dessa två projekt. Samtalsledare var Sara Svedevall som till vardags är sektionschef vid FMV.

Live-podden är en del av firandet av FMV:s 50-års jubileum under 2018.

introbild till helikopterpodden

Kom ihåg att en podd är ett inspelat samtal. Analyser och åsikter är deltagarnas egna.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2018-04-24 14:30. Uppdaterad: 2018-04-24 15:13. Ansvarig: Visa e-postadress.