Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Nya maskiner håller ordning på…

Huvudnavigering:

Nya maskiner håller ordning på flyg- och skjutfält

Hoppa till nyhetslistan

Traktorn fungerar inte bara för gräsklippning utan är redskapsbärare för många funktioner, bland annat snöplogar och snöslungor.

När FMV denna vecka lämnar över tio åkgräsklippare till Försvarsmakten är det en del i ett lyft av fälthållningsfunktionen vid flottiljer och flygbaser. Även marinens och arméns skjutfält kommer att använda en del av materielen.

Kristina AlmqvistKristina Almqvist, projektedare FMV. Med de 32 traktorerna, utrustade med upp till 7 meter breda klippaggregat, som FMV levererade under sommaren, tillsammans med de tio åkgräsklippare som nu levereras kommer arbetet med att hålla ordning runt flygfält och flottiljer att effektiviseras.

Samtidigt kommer arbetsmiljön för personalen att ta ett rejält kliv uppåt när det gäller säkerhet och komfort.

– Det här är civila standardprodukter där vi gjort minimala förändringar. Endast färg, tillbehör, låda för tillbehör och flygsäkerhetspåverkande åtgärder har tillförts, säger Kristina Almqvist, projektledare vid FMV

Traktorn fungerar inte bara för gräsklippning utan är redskapsbärare för många funktioner, bland annat snöplogar och snöslungor.

De mindre åkgräsklipparna kommer från amerikanska Jacobsen och traktorerna med klippaggregat från finska Valtra.

– Samarbetet med leverantörerna har varit smidigt. Exempelvis genomförde vi en första verifiering av de tekniska kraven för traktor med klippare innan serietillverkningen påbörjades vid fabrikerna.

ÅkgräsklippareDen nya åkgräsklipparen.  

Den nya materielen kommer att ersätta 35 år gammal utrustning.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-11-29 14:07. Uppdaterad: 2017-11-29 14:21. Ansvarig: Visa e-postadress.