Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Inbjudan till fördjupningssemi…

Huvudnavigering:

Inbjudan till fördjupningsseminarier

Hoppa till nyhetslistan

Under första och andra veckan i februari kommer fördjupningsseminarier att genomföras under ledning av FMV.

Varje år anordnar FMV, Försvarsmakten och branschorganisationerna SOFF och SME-D Försvarsföretagsdagarna. Som en fortsättning på dessa dagar följer arenadialoger, så kallade fördjupningsseminarier, som riktar sig främst till industrin. Syftet med seminarierna är att ge en djupare förståelse och kunskap om aktuella frågor och behov inom sju olika delområden.

Under fördjupningsseminarierna kommer de olika arenorna armé, logistik, ledning, marin och flyg samt Marknad och inköp och Test och evaluering att redogöra för aktuella frågeställningar inom respektive område. Eftersom antalet deltagande i seminarierna är begränsat, finns flera möjligheter till dialog.

Seminarierna går av stapeln under januari/februari på Klara Konferens, Vattugatan 6 i Stockholm. Det är SOFF som håller i inbjudan och administrationen av de 70 deltagarplatserna.

Detaljerade program för seminarierna läggs upp på www.soff.se under rubriken kalendarium under vecka 3.

Armé (SPL) – tisdag 31 januari klockan 09.00-12.00

Seminariet innehåller en lägesuppdatering avseende nytt försvarsbeslut – konsekvenser för arméns logistikförsörjning, konsekvenser av Materiel- och logistikutredningen, orientering om FM Försvarslogistikplan (FLP) inom markområdet samt pågående och kommande upphandlingar inom markområdet.

Logistik (SPL) – tisdag 31 januari klockan 13.00-16.00

Under 2015 har kraven på operativ effekt och uthållighet i Försvarsmakten ökat för att möta den förändrade hotbilden. Operativ effekt och uthållighet handlar till stor del om logistik, detta fördjupningsseminarium beskriver viktiga delar av vad som görs för att åstadkomma logistik som ger effekt och uthållighet.

Flyg (SPL) – onsdag 1 februari klockan 09.00-12.00

Vid seminariet presenteras organisation, uppgifter och inriktning för flygområdet.
Vidare presenteras aktörer inom design och underhåll, aktuella materielsystem inom flygområdet, aktuellt inom Gripensystemet samt export och exportstöd.
Avslutande dialog.

Ledning (SPL) – onsdag 1 februari klockan 13.00-16.00

Ledningssystemområdets fördjupningsdag kommer att belysa situationen inom ledningssystem-området i närtid och med en teknisk utblick. FMV kommer att gå in på några viktiga materielprojekt samt ge en analys av utredningarna om Materiel- och logistikförsörjningen till Försvarsmakten och Forsknings- och utvecklingsverksamhet på försvarsområdet. Försvarsmakten ger sin syn på utmaningar inom ledningssystemområdet.

Marin (SPL) – torsdag 2 februari klockan 09.00-12.00

Presentation av marinen idag och vägen framåt, behov av större materielutveckling på längre sikt och större anskaffningar i det kortare perspektivet. Seminariet kommer att avslutas med ett pass omfattande FMV syn på förskjutningen av gränsytan mot industrin, vikten av det internationella materielsamarbetet och en avslutande dialog.

Test och evaluering (T&E) - onsdag 8 februari klockan 09.00-12.00

FMV T&E presenterar vilka prov- och övningsresurser som finns på de av FMV opererade provplatserna samt vilka tjänster och produkter som kan erbjudas till företag och organisationer som behöver utföra test, utvärdering, demonstration, utbildning, träning och operation av flyg-, rymd- och vapensystem. Fördjupningsdiskussioner inom varje provområde.

Kommersiellt (M&I) – onsdag 8 februari klockan 13.00-16.00

Eftermiddagen omfattar presentation av FMV och SOFF/SME-D syn på utveckling och möjligheter inom området tekniska konsulter. Därefter vidtar en dialog mellan FMV och marknaden om hur en teknisk konsultbranschdag skulle kunna se ut. Syftet är att öka dialogen och ge konsultföretagen möjlighet att presentera erfarenheter från andra branscher.

Anmälan

Gör din anmälan på www.soff.se under rubriken kalendarium senast 25 januari. Vid avbokning efter 25 januari sker ingen återbetalning av avgiften. Det går dock bra att en kollega ersätter om ordinarie anmäld inte har möjlighet att närvara.

Plats: Klara Konferens, Vattugatan 6, Stockholm

Kostnad medlem SOFF/SME-D & myndighet: 350:-/person och seminarium.

Kostnad övriga företag: 650:-/person och seminarium.

Efter förmiddagspasset finns möjlighet till fortsatt diskussion under en enklare lunch. Även de som planerar att delta i eftermiddagspasset är välkomna till lunchen. Kostnaden för lunch samt fika i pausen ingår i priset för seminariet. Indikera i din anmälan om du önskar lunch.

Väl mött!

Johan Svensson, FMV
Anna Clara Törnvall Wittgren, FMV
Thomas Engevall, Försvarsmakten
Robert Limmergård, SOFF
Fredrik Svedberg, SME-D


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2017-01-13 09:53. Uppdaterad: 2017-01-13 10:04. Ansvarig: Visa e-postadress.