Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV utsett till Karriärföretag…

Huvudnavigering:

FMV utsett till Karriärföretag 2017

Hoppa till nyhetslistan

Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare som bedriver det bästa och mest kvalitativa employer branding arbetet i Sverige. Nu har de utsett FMV till ett Karriärföretag 2017.
– Det är roligt att vi får den här typen av uppmärksamhet, säger Helena Schörling, FMV HR-stab.

Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter, yrkesverksamma och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare.

Karriärföretag-emblemet är ett signum och en svensk kvalitetsstämpel för ett professionellt utfört employer branding-arbete. De företag som får utmärkelsen får under ett års tid använda sig av emblemet.

Helena SchörlingHelena Schörling. – Det är tredje året i rad som FMV får den här utmärkelsen. Det är ett kvitto på att vi har villkor och förutsättningar på FMV som är lockande och attraktiva, också i jämförelse med andra organisationer, säger Helena Schörling.

Högkvalitativt arbete

I år har över 5000 företag samt 600 statliga verk, myndigheter och kommuner, tagit del i urvalet att utses till ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2017. Processen går ut på att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en trygg och attraktiv arbetsgivare.

– Generellt kan vi se på olika mätningar där FMV är med att vi har en positiv trend vad gäller kännedom och attraktivitet och då är den här typen av utmärkelser en del. Det blir en stämpel för både egna medarbetare och externt att vi blivit bedömda och att det är goda villkor för dem som jobbar här.

Grundlig bakgrundskontroll

Karriärföretagen har genomfört en grundlig bakgrundskontroll där samtliga deltagare granskats utefter tio huvudsakliga kriterier: pålitlighet, finansiell stabilitet, tillväxt, mångfald, jämställdhet, karriärmöjligheter, lyhördhet, kompetensutveckling, hållbarhet samt transparens.

Emblem karriärföretagDe organisationer som klarat samtliga kriterier har gått vidare och blivit nominerade till att bli ett Karriärföretag 2017. Det slutgiltiga urvalet har sedan gjorts av en jury som består av employer branding- och rekryteringsexperter, som granskat underlaget för respektive organisation. De egenskaper som juryn har tittat vidare på är:

  • Employer Branding-arbetets förankring i ledningen
  • Personligt engagemang inom Employer Branding
  • Resultat i mätningen
  • Kvaliteten på den Employer Branding-marknadsföring som bedrivs

– Huvudfokus för vårt employer branding arbete är att vända oss utåt och öka kännedomen om FMV. Vi försöker dels lyfta vad vi är för typ av arbetsplats, dels vända oss till målgrupper som känner till oss mindre. En sådan grupp är kvinnor, som generellt har mindre kännedom om FMV än vad män har. Vi har också ett kontinuerligt arbete med att vända oss till tekniska högskolor för att öka kännedomen om FMV och för att få fler att söka sig hit, säger Helena Schörling.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-12-13 15:34. Uppdaterad: 2016-12-13 15:42. Ansvarig: Visa e-postadress.