Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / Flygvapnet 90 år

Huvudnavigering:

Flygvapnet 90 år

Hoppa till nyhetslistan

Flygvapnets 90-årsjubileum firas med stor flyguppvisning och utställningar på marken.

Flygvapnet bildades den 1 juli 1926, som en egen försvarsgren efter riksdagens beslut att slå samman marinflyget och arméflygets flygande förband.

Under jubileumsåret har Försvarsmakten uppmärksammat flygvapnet och dess personal på olika sätt. Nu i helgen, den 27 och 28 augusti, blir det två flygdagar på Malmen i Linköping.

Två heldagar med fokus på flygvapnets och luftstridskrafternas förmågor och självklart många häftiga flyguppvisningar. Det finns även mycket att se på marken. Här finns de flygplan och helikoptrar som Försvarsmakten använder idag samt en rad historiska farkoster. FMV finns med på utställningsområdet med en monter där personal från flygområdet kommer att berätta om FMV:s verksamhet inom flyg.

Flygprogrammet pågår mellan 09:30-15:30 båda dagarna. Detaljerat program och annat hittar du på Försvarsmaktens webbplats.

Bildtext: Flygvapnet firar 90 år och FMV finns med på marken bland ett 50-tal utställare.
Foto: Niklas Englund, Försvarsmakten.

 

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-08-24 16:06. Uppdaterad: 2016-08-24 16:11. Ansvarig: Visa e-postadress.