Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

RSS:Prenumerera

Här är du nu:

Start / Nyheter / Nyheter från FMV / FMV beställer underhåll och up…

Huvudnavigering:

FMV beställer underhåll och uppgradering av flygtrafikledningssystem

Hoppa till nyhetslistan

FMV har tecknat avtal med Saab om vidmakthållande av system för flygtrafikledning och flygplatser till Försvarsmakten. Kontraktet är värt cirka 126 miljoner kronor.

Avtalet innebär att Saab har ett löpande tekniskt systemsamordningsansvar för att förvalta och utveckla infrastruktur, kopplat till programmet flygtrafiklednings- och flygplatssystem, så att det uppfyller de krav som ställs för att vidmakthålla de militära flygplatsernas verksamhetstillstånd.

Samtliga funktioner kopplade till dessa teknikområden ska säkerställas tekniskt mot nuvarande och framtida kravbilder genom omvärldsbevakning, driftsuppföljning, verifiering och validering. I avtalet ingår även bakre underhåll, uppgraderingar och materielomsättning. 

Resultatet och slutprodukten för det totala åtagandet är ett bibehållet verksamhetstillstånd för Försvarsmaktens samtliga flygplatser och mobila system.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2016-04-04 16:17. Uppdaterad: 2016-04-05 10:31. Ansvarig: Visa e-postadress.